2011. március 28., hétfő

Teljesen felújították a Ménteleki Általános Iskolát – 2011

Új tantermek és tanári szobák épültek, valamint kívül belül, teljesen felújították a Ménteleki Általános Iskolát. A közel 100 millió forintos beruházás eredményeképp Európai szintű iskolává fejlődött a külterületi iskola.

Nagyon örülök annak, hogy nagyobb lett az iskolánk, így több osztályt kaptunk, senkinek nincs olyan, hogy nincs osztálya, ezért örülök, hogy nagyobb lett az iskola”- mondta el Raffai Szilárd.

Nem csak Szilárd örül a változásnak a Ménteleki Általános Iskolában. A közel 100 millió forintnyi pályázati pénz jó helyre került, hiszen az iskola komoly hely és eszközhiánnyal küzdött. A 6. osztálynak például nem volt terme, de az összes szertár és raktár is tömve volt már tanuló gyerekekkel. A 130 tanuló ezentúl azonban most egy megújult, minden követelménynek megfelelő iskolába járhat majd.

Az iskola szemléltető eszközei, a tanítás tárgyi feltételei sem voltak már a kor igényeinek megfelelőek az utóbbi években, kevés pénz jutott ilyen fejlesztésekre. Ezek szerencsére most megoldódtak, nem csak a helyhiány oldódott meg, de hatalmas tárgyi fejlesztés is megvalósult”- mondta el Berei Csilla, a Kálmán Lajos Óvoda, Általános Iskola és Művelődési Ház Ménteleki Általános Iskola intézményegység vezetője

A hétfő délutáni átadó ünnepségen a város vezetősége is megjelent, akik szintén elégedettek voltak a határidőre elkészült munkával. Mák Kornál alpolgármester szerint fontosak a külterületi iskolák, ezekről semmilyen körülmények közt nem szabad lemondani.

A város vezetés szempontjából fontos az, hogy az úgynevezett szatellit településeken megmaradjanak az iskolák, hiszen ezek integrálják a kultúrát, a közösségi életet. Méntelek pedig megérdemelte, hogy az eddig komoly problémákkal küzdő iskola helyzetét megoldjuk”- mondta el Mák Kornál alpolgármester.

„A tanyasi gyerekek esélyegyenlőségének megteremtése a Ménteleki Általános Iskola korszerű iskolává fejlesztésével” című pályázat tető alá hozása nem volt egyszerű feladat. Sokan és sokáig dolgoztak a sikerért.

Nem mondom, hogy könnyű volt, de nem is volt nehéz. Bő három évvel ezelőtt kezdődött a pályázattal kapcsolatos előkészítő munka. Közel 100 millió forintra pályázott a város, amihez mindössze 10 millió forintot kellett a városnak önerőből fedeznie”- mondta el Nagypál Sándor alpolgármester.

Forrás: Kecskeméti TV (2011. január 31.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése